Konkurs kulinarny

2016-02-15

Czy można przygotować potrawy zdrowe a jednocześnie smaczne? Na to pytanie próbowali znaleźć odpowiedz uczniowie z Gimnazjum podczas konkursu kulinarnego organizowanego w ramach projektu edukacyjnego „Zdrowo jemy – dłużej żyjemy”. Fachowe jury, w którym zasiadali między innymi dietetyk pani Aneta Halat z Naturhause oraz pan Dariusz Barański - szef kuchni Hotelu Platan wysoko oceniło przygotowane potrawy.

Firma Naturhause oraz Hotel Platan ufundowali cenne nagrody dla zwycięzców konkursu, którzy wykonali potrawy i zdrowe i smaczne. Przyznano również wyróżnienia smakowe. I miejsce w kategorii: śniadanie zdobyła klasa G4, która przygotowała tosty z avokado, jajkiem w koszulce i dodatkami warzywnymi. W kategorii sałatki zwyciężyła klasa G1 pyszną sałatką owocową. Główne wyróżnienie  smakowe przyznał szef kuchni Platan za sałatkę z buraków pieczonych, z pomarańczą, kozim serem i orzechami karmelizowanymi. Gratulujemy!

zamknij